hirdetés

Állítólag egy magyar bank adott hitelt a francia szélsőjobboldali politikusnak nem is keveset 3,7 milliárd forintot. Marine Le Pen kampányára egyik bank sem volt hajlandó hitelt adni. Azt, hogy ez jogilag lehetséges-e nem tudni pontosan , az tény, hogy egy külföldi vállalkozó egészen biztosan nem kapna italt semmire sem Magyarországon. 

 

Sokáig egyetlen pénzintézet sem adott hitelt Marine Le Pen elnöki kampányára, majd hirtelen megérkezett a pénz. A francia RTL úgy tudja, egy magyar banktól jöhetett.

Tucatjával utasították el a bankok, hogy hitelt adjanak Marine Le Pen elnökválasztási kampányára, majd valahonnan mégis lett a Nemzeti Gyűlés pártnak 10,6 millió eurója, azaz átszámítva 3,7 milliárd forintja, így már nem kis költségvetésű kampányt kell folytatnia az áprilisi választás előtt.

A francia RTL úgy értesült, hogy egy magyar bank adhatott hitelt.

A szélsőjobboldali párt azt elismeri, hogy kapott hitelt, azt viszont nem árulja el, hogy tényleg Magyarországról jött-e a pénz.

Marine Le Pen tavaly októberben járt Orbán Viktornál. Amikor az RTL rákérdezett, hogy a magyar miniszterelnök segített-e hitelhez jutni, a párt hivatalosan nem adott választ, egy névtelenséget kérő forrás pedig annyit mondott, hogy volt ugyan közvetítő, de nem egy politikus.

(Csákány)