hirdetés

Török katonai források tájékoztatása alapján a fedélzeten 15 fő utazott, magas rangú katonai tisztségviselők családtagjaikkal. A szerencsétlenség helyszínén, a törökországi Alucra közelében a baleset után helyi lakosok próbáltak a helikopter roncsaiban lévőkön segíteni. Hét ember meghalt, a többiek sorsa egyelőre nem ismert.

lezuhant helikopterBinali Yildirim török miniszterelnök a CNN Türk török hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta: nem terrortámadásra gyanakszanak, a helikopter valószínűleg a rossz időjárási körülmények miatt szenvedett katasztrófát.

Katonai források szerint a fedélzeten utazó 15 főből nyolcan a hadsereg tagjai voltak, a többiek pedig a családtagjaik. Értesülések szerint gyerekek is voltak a helikopteren.

A Dogan török hírügynökség szerint a S–70 Sikorsky típusú helikopter az északkelet-törökországi Giresun tartomány Alucra nevű körzetében szenvedett szerencsétlenséget, a helyszínre mentőalakulatokat küldtek.

A CNN Türk által közölt felvételeken látható volt, ahogy helyi lakosok sietnek a katasztrófa helyszínére egy ködbe burkolózó hegyvidéki lejtőn, hogy segítsenek a helikopter roncsaiban lévőkön.

Sajtóértesülések szerint Nurettin Canikli miniszterelnök-helyettes a helyszínre utazik.