hirdetés

Megadta magát több mint négy órányi túsztárgyalás után a SWAT egységeknek a las vegasi ámokfutó. A férfi egy buszon kezdett lövöldözni, egy ember meghalt, két másik sebesültet pedig kórházba szállítottak.

 

las vegas buszos ámokfuróA férfi elbarikádozta magát az emeletes járműben. A rendőrség robotokat és páncélozott járműveket vezényelt a helyszínre. A hatóságok lezárták a Cosmopolitan szálloda-kaszinó közelében lévő területet és figyelmeztették a szomszédos kaszinókban tartózkodó turistákat, hogy ne menjenek ki az épületből.

 

A máskor gyalogosokkal és járművekkel teli terület elnéptelenedett. Sokan a környező épületek ablakaiból figyelték és hallgatták, ahogy a rendőrség tárgyalásba kezdett az elkövetővel. Kezdetben nem lehetett tudni, hogy vannak-e még utasok a buszban. A férfit, akinél egy pisztoly volt, többször is megadásra szólították fel, mígnem négy órai huzavona után önként feladta magát.

A rendőrség nem nyitott tüzet, vélhetően ő az egyetlen gyanúsítottja az esetnek.

Az elmúlt napokban ez már a második ilyen incidens Las Vegasban. Korábban a világhíres Bellagio szálloda egyik üzletét próbálták meg fegyveresek kirabolni. Senki sem sebesült meg. A tetteseket azonban őrizetbe vették. A hatóságok kiemelték, hogy nincs összefüggés a két eset között.