hirdetés

Péntek délután lövöldözés volt a müncheni Olympia plázánál. Többen a földön fekszenek, szemtanúk szerint 15 halálos áldozat van.

német rendőrségA szemtanúk első beszámolói szerint legalább 15 ember meghalt, többen is a földön fekeszenek a neten keringő fotók szerint – írta a helyi Abendzeitung München. Az AFP legfrissebb híre szerint azonban egy ember halt meg, tízen megsebesültek.

A müncheni Merkur szerint a rendőrség egyelőre csak azt erősítette meg, hogy a lövöldözés következtében több ember életét vesztette. Egy szemtanú arról számolt be, hogy egy férfi vadul lövöldözni kezdett, mindenki menekült, amerre látott. A Merkur szerint azonban a rendőrség több tettesről beszél, akik állítólag elmenekültek a helyszínről.

Nagy rendőrségi akció van folyamatban. A Twitteren azt írták, legalább 30 rendőrautó tartott a helyszínre, tűzoltókat és mentőket is mozgósítottak. Helikoptert is láttak a plázánál, a menekülő emberekről is posztoltak. A rendőrség Twitteren mindenkit arra szólított fel, hogy kerüljék el a helyszínt.