hirdetés

Lopott rendőrautóval, a forgalommal szemben haladva okozott öt ember életét kioltó halálos balesetet egy férfi az Egyesült Államok északkeleti államában, Vermontban. Több autó ütközött egymásnak, öten meghaltak.
vermont-el-lopott-rendor-verdaAz NBC televízió helyi szerkesztőségének tudósítása szerint a baleset vasárnapra virradóra történt, az állam középső részén fekvő Williston városánál.  A városon áthaladó országúton egy autó lángba borult, miközben a kihívott rendőr oltani kezdte az autót és próbálta kimenteni a bent ülő nőt, egy férfi beült a rendőrautóba, és elszáguldott. Ahogy a rendőr megpróbálta útját állni a tolvajnak, az megfordult, és a menetiránnyal szemben indult az országúton észak felé. Hét autóval ütközött, majd ő maga is kizuhant a rendőrautóból, és a ruhája lángra lobbant.

A többszörös balesetben öten meghaltak, a sebesültek számát a rendőrség még nem hozta nyilvánosságra, két autó pedig kiégett.

Az ámokfutó 36 éves Steven Bourgoint kórházba vitték, és bár nem szenvedett életveszélyes sérüléseket, egyelőre nincs kihallgatható állapotban.