hirdetés

Különös baleset. A Netanjahu-per egyik ügyészségi koronatanújának a gépe Görögország felett eddig rejtélyes okok miatt zuhant le. Az izraeli államfő ellen folyó per koronatanúja Cháim Geron életét vesztette, és a vele utazó neje is. A görög hatóságok nagy erőkkel vizsgálják a balesetet és nem zárják ki a szándékosságot sem.

 

A kétüléses, könnyűszerkezetes gép Izrael északi részéről, Haifáról indult, és a görög Számosz sziget közelében zuhant le. Cháim Geron, a hírközlési minisztérium volt vezető tisztviselője és vele utazó felesége, Eszti Geron is meghalt. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, de valószínű, hogy technikai nehézségek léptek fel a leszállás előtt, közvetlenül a görög partoknál. A Tel-Avivban élő, hetvenes éveiben járó házaspár Macedónia felé tartott a repülőgépével.

A hírközlési minisztérium volt műszaki és engedélyezési igazgatóhelyettese, Chaim Geron gyakorlott pilóta volt, mintegy tíz évvel ezelőtt szerzett repülési engedélyt. Benjamin Netanjahu mintegy 300 tanút felsorakoztató korrupciós perében a vád 170-es számú tanúja volt.

Az ügyészség vádirata szerint a volt kormányfő és családja kéréseivel éveken át rendszeresen megpróbálta befolyásolni az akkoriban legnépszerűbb Walla hírportál hírközlését. Cserében gazdasági kedvezményeket adott a hírközlési minisztérium szabályozásainak számára kedvező alakításaival a hírportál tulajdonosának, egyben a Bezeq telekommunikációs óriásvállalat főrészvényesének, az Elovics házaspárnak.

Cháim Geron a minisztériumi szabályozásokról meghozott döntésekről tanúskodott volna. Mint azt a Sky News írja, a görög hatóságok nyomozni kezdtek az ügyben.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök 12 éves kormányzása júniusban ért véget. Netanjahu csúfos bukása pedig lehet várat magára, hisz ha a tanúk így fogynak a büntető perében, akkor még fel is menthetik.

(Vámosi )