hirdetés

Lengyelországban káosszá vált a nyitás. A vendéglők mellett a sípályák is kinyitottak, ahol egymás hegyén hátán nyomorogtak az emberek. A sok alkohol is megtette a féktelen bulizás hangulatát, hisz még tömegbunyók is voltak. A lengyel rendőröknek így nehéz napjaik voltak Zakopanéban, és látván a tömegeket és a járványszabályok be nem tartását, tutira vehető, hogy sok koronavírusos lesz hamarosan a kórházakban.

 

A hétvégén – más vendéglátóipari egységek mellett – megnyitottak Lengyelország sípályái is. A hegyekbe tóduló emberek a síelés mellett alkoholizálással, bulizással ünnepelték meg a korlátozások feloldását, ami esetenként verekedésbe torkollott – írja a Reuters.

Péntek óra eluralkodott a féktelen fesztiválhangulat, hisz 50%-os kapacitás mellett – ismét kinyithattak a vendéglátóipari-turisztikai egységek, köztük a sípályák is.

Bár az emberek a jelek szerint nagyon boldogak, a hatóságok nem feltétlen osztoznak ebben az örömben. Különösen a tátrai síparadicsom, Zakopane környékén, ahova most nagyon sok turista tódult hirtelen.

Verekedések, összetűzések, üzletek rongálása… egy leégett autó – így összegezte Roman Wieczorek, a zakopanei rendőrség szóvivője a szombat éjszaka mérlegét.

A wPolityce.pl szerint Zakopane városcentrumában, a Krupówki sétálóutcában szombat este nem éppen józan, éneklő és táncoló emberek gyűltek össze kisebb csoportokban, akiket aztán a rendőröknek kellett feloszlatniuk.

A bulizó turisták a rendőröknek egész szombat éjjelre elfoglaltságot adtak.

Az utóbbi 24 órában csak Zakopanéban 137 esetben kellett a rendőröknek intézkedniük.

A helyi hatóságok – köztük a város polgármestere is – eközben arra figyelmeztették az embereket, hogy ha nem tartják be a távolságtartás szabályait, akkor kénytelenek lesznek ismét bevezetni a korlátozásokat.

Nos a képeket nézegetve elmondhatjuk, hogy a koronavírus hamarosan sok bulizót fog ledönteni a lábáról és ne lepődjünk meg azon, ha a lengyelországi betegek száma drasztikusan megugrik.

(csákány)