hirdetés

Illegális jegyeladás gyanújával Rio de Janeiróban őrizetbe vették és letartóztatták Patrick Hickeyt, a Nemzetközi Olimpiai Bizorttság igazgatótanácsának a tagját, az Ír Olimpiai Bizottság és az Európai Olimpiai Bizottság elnökét. A 71 éves férfi csuklóján a brazil nagyváros egyik szállodájában kattant a bilincs. A rendőröknek rá kellett törni az ajtót, amelyet magára zárt, mielőtt átmenekült volna a szomszéd szobába, amelyet korábban a fia foglalt el. Őrizetbe vétele után kórházba kellett szállítani. Az elnök a rendőrségi botrány után és kihallgatása alatt le is mondott.  

patrick hickey

Ügyészségi gyanú szerint Hickey üzérkézre játszott át jegyeket, amelyeket aztán a feketepiacon horribilis összegért adtak el. Akkor vetődhetett fel vele szemben az illegális jegyeladás gyanúja, amikor 800 jeggyel elkaptak üzért, de a brazil sajtó úgy tudja, az őrizetbe vételének köze van egy másik ír férfi, Kevin James Mallon elfogásához. Őt, a THG Sports nevű cég vezetőjét olimpia nyitónapján vették őrizetbe, szintén azzal a gyanúval, hogy a feketepiacon árult jegyeket.

Az egykor judoka Hickey 1989 óta az Ír Olimpiai Bizottság elnöke, 2012 óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja és az Európai Olimpiai Bizottság elnöke.