hirdetés

Miután ismeretlen tettesek betörtek hétfőre virradóra a zágrábi rendőrség egyik épületébe, és sajtóértesülések szerint elloptak onnan két kilogramm aranyat és 280 ezer eurót, lemondott tisztségéről Vlado Dominic országos rendőrfőkapitány és további két országos rendőrségi vezető is. Ezt maga Vlaho Orepic belügyminiszter jelentette be.

serbian-police

A belügyminiszter elmondta: a zágrábi rendőr-főkapitányság vezetője is beadta lemondását, Zeljko Dolacot pedig, a rendőrség bűnügyi főosztályának vezetőjét, akinek irodájából eltűntek az értékek, felfüggesztették.

Orepic szerint nem maradhat így a rendszer, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a jövőben ilyen mulasztások ne forduljanak elő. A belügyminiszter további átszervezéseket jelentett be a rendőrségen belül. A betörésről továbbra sem beszélt a miniszter.

Bűnügyi szakértők szerint a rablást belső segítséggel követték el: a betörőknek tudniuk kellett, hol és mit keressenek. A média úgy értesült, hogy a rablók a külső tűzlépcsőn jutottak fel a második emeleti helyiségbe, ahol a széf volt. Az épületben nincs sem kamera, sem riasztó.