hirdetés

Lelőttek egy albán bandavezért Tiranában a reptéren. A férfi belehalt a lőtt sérüléseibe. A lelőtt férfi állítólag annak a bandának a vezetője volt, akik maszkban, AK-47-esekkel felszerelkezve 10 millió eurót loptak el egy épp Bécsbe tartó gépről.

 

A támadók a gép csomagteréből 10 millió eurót vittek el készpénzben, majd elmenekültek a helyszínről. Menekülés közben tűzet nyitottak egy járőrre is, majd a járőr visszalőtt, és az egyik golyó halálosan megsebesítette a háromfős banda feltételezett vezetőjét.

 

Az albán média szerint egy adóhatóság feliratú fehér kisbusz délután 3 körül beszabadult a reptér kifutójára úgy, hogy áttörte a kaput.  A támadók állítólag felszólították a biztonságiakat, hogy nyissák ki a gép csomagterét, majd utána átpakolták a készpénzt a kisbuszukba. Az egész 3-4 perc alatt megvolt.

 

A maszkos támadók tutira mentek és jól tudhatták, hogy ekkora mennyiségű készpénz van a Bécsbe tartó repülőn, mert Albániában a központi bank nem fogad el letétben nagy mennyiségben külföldi valutát, ezért sokan kénytelenek készpénzben elszállítani a pénzüket külföldre. Nem véletlen, hogy nem ez volt az első támadás a reptéren.

 

A másik két elkövetőnek sikerült megszökni, ellenük embervadászatba kezdtek az albán hatóságok. Az említett kisbuszt később kiégve megtalálták, a bűnözők pedig motorral vagy biciklivel menekülhettek tovább.

 

2016-ban a reptértől nem messze már elloptak 1 millió eurót, 2017 februárjában pedig 3,2 millió eurót loptak el tolvajok a reptérről.