hirdetés

Súlyos légycsapásra készül Oroszország Ukrajna ellen.A vadászgépek és csapatszállító helikopterek Fehéroroszországban állomásoznakés innen indulnak majd bevetésekre. Minderről műholdfelvételek kerültek nyilvánosságra.

 

Műholdfelvételek jelentek meg a fehéroroszországi repülőterekről, ahonnan orosz repülőgépek csapnak le Ukrajnára. Arra is van bizonyíték, hogy újabb adag Iskander rakétát is hoztak fehérorosz területre Oroszországból.

Ezek a repülőterek Baranovichiban, Machulishchiben és Shatalovoban találhatók. A fényképeken támadó helikopterek,
vadászgépek és szállító repülőgépek láthatók.

A képeket az Ukrán Fegyveres Erők Légierejének Parancsnoksága is közzétette, és hozzátették, hogy új rakétákat hoztak Fehéroroszországba az Iskander hadműveleti-harcászati komplexumokhoz.

Korábban az amerikai védelmi minisztérium közölte, hogy az Ukrajnára kilőtt 480 ellenséges rakétából több mint 70 Fehéroroszországból lett kilőve . A Pentagon szóvivője elmondta, hogy Oroszország 480 rakétát lőtt ki az ellenségeskedés kitörése óta Ukrajnára, és hozzátette, hogy 230 rakétát indítottak el az Oroszország által Ukrajnának szállított mobil hordozórakétákról, további 160 rakétát pedig Oroszország területéről, 70-et Fehéroroszországból és 10-et orosz hadihajókról.

( Nagy A.)