hirdetés

A hülye orosz szakács petárdát adott a jegesmedvének. Szegény pára iszonyatos kínokat élt át, de lehet, hogy életben maradt. A szakács járt a legrosszabbul, hisz orvvadászat címén akár hét év börtönbüntetést is kaphat. Kemény idők várnak a szakácsra, az biztos.

jegesmaci

A nőstény jegesmedve percekig tartó kínszenvedéséről videó is felkerült az internetre, amely hatalmas felháborodást okozott nem csak az állatvédők körében.

A Vrangel-szigeten, egy építkezésen novemberben történt eset körülményei egyelőre nem tisztázottak, szakértők azonban úgy vélik, hogy az objektumban dolgozó szakács valamilyen ínycsiklandó élelmiszerrel kente be a pirotechnikai robbanóeszközt, hogy rávegye a bocsával rendszeresen odalátogató jegesmedvemamát az elfogyasztására.

A videókon, fotókon jól látszik, amint a petárdával megetetett medve szörnyű kínokat kiállva fetreng a hóban, majd elkezd vérezni, végül nyoma vész. Tetemét nem találták meg, és Alekszandr Guzgyev, a helyi természetvédelmi terület igazgatója szerint van esély a túlélésre.

Az ügyben egyelőre 3000 rubeles (12 ezer forintos) bírságot szabtak ki a természetvédelmi előírások megszegéséért. Szergej Donszkoj orosz környezetvédelmi miniszter szerint azonban „minden képzeletet felülmúló kegyetlenség robbanószerrel megetetni egy medvét”, és mivel a jegesmedve védett állat Oroszországban, elpusztítására orvvadászatként kell tekinteni.

Donszkoj szerint felelősségre kell vonni a Ruszaljansz építőipari vállalatot is, amiért nem kerítette körbe a természetvédelmi területen zajló építkezést. A cég az imázsa befeketítésére irányuló „provokációnak” minősítette a videót. Oroszországban 1957 óta tiltja a törvény jegesmedve elejtését.