hirdetés

Nagyszabású terroristarazziák Törökországban. Az Iszlám Állam terrorszervezet hét feltételezett tagját vették őrizetbe hétfőn a török hatóságok a kelet-törökországi Elazig városban tartott házkutatások során – közölte az Anadolu török állami hírügynökség. A rendőrök elfogták az IÁ egyik rettegett hóhérját és felső vezetőjét is.

török kommandós

Az előállítottak között van az IÁ egyik felső vezetője, valamint egyik hóhérja. A gyanúsítottak a közelmúltban érkeztek Szíriából. A rajtaütések során nagy számban kerültek kézre az Iszlám Államhoz köthető dokumentumok. A Dogan török hírügynökség értesülése szerint az állítólagos IÁ-tagok újoncokat toboroztak a szervezet soraiba. Az utóbbi négy hónapban az Iszlám Állam 190 feltételezett terroristáját vették őrizetbe Törökországban az Anadolu múlt heti adatai alapján.

Előzőleg a török tüzérség – az Egyesült Államok vezette koalíciós erőkkel együttműködve – ismét lőtte az IÁ szíriai hadállásait, főként tüzérségi ütegeket vettek célba Aleppó várostól északra, de dzsihádista búvóhelyeket is értek találatok. A támadássorozatban a török híradások szerint 27 terrorista halt meg. Az érintett területekről az Iszlám Állam gyakran támadja aknagránátokkal a határközeli török településeket. A délkeleti országrészben fekvő Kilis városban már több mint 20 halálos áldozatot követeltek az ilyen támadások. Ankara tüzérségével vagy légi erejével rendszeresen viszonozza ezeket a tüzérségi támadásokat.