hirdetés

Támadt a Pestis. Egy fertőzött bolha fertőzhette meg azt a 16 éves amerikai fiút, aki még június elején halt bele pestisbe – a hatóságok megerősítették, hogy a fiú a középkorban pusztító halálos kórt kapta el.

taylor gaes-pestis

Egy 16 éves fiú pestisbe halt bele június elején az Egyesült Államokban Colorado állam északi részén. Hétfőn a helyi megyei egészségügyi hivatal megerősítette, hogy a fiú pestises volt.
A gimnazista fiú, Taylor Gaes egy helyi lap a Coloradoan beszámolója szerint aktívan sportolt, focizott és baseballozott, és amikor először jelentkeztek rajta a halálos kór tünetei, a családjával együtt azt hitte, hogy csak egy csúnya megfázást vagy influenzát kapott el. Időnként magasra felszökött a láza és izomfájdalmakra panaszkodott.
A fiú a családjával a betegsége ellenére egy baseballmeccsre is elment, ahonnan azonban haza kellett menniük, mert egyre nagyobb fájdalmai voltak. A szülei melegítőpárnákkal próbálták enyhíteni a fájdalmait, és úgy tűnt, jobban is lett, az apjával közösen tévéztek késő estig, hajnalban azonban vért köpött, ezért a szülei kórházba akarták vinni, útközben azonban a fiú meghalt.