hirdetés

Két járatot töröltek, és több gép is késik egy nagyszabású rendőrségi akció miatt a kölni repülőtéren. A terrorakció lehetőségét a kölni rendőrség kizárta. Állítólag egy szőke női utas simán átjutott mindenféle biztonsági ellenőrzés nélkül a terminál zárt részére, és eltűnt.  

köln bonn airport

Az eset délelőtt 10 órakor történt. Az ismeretlen nőt azóta is keresik a hatóság emberei, de még nem sikerült a nyomára akadni -– írja a Kölnische Rundschau.

Mindössze egy pontatlan személyleírás áll a rendelkezésünkre – mondta a kölni rendőrség szóvivője.

A térfigyelő kamera felvételeiből eddig annyi derült ki, hogy egy szőke hajú nő nem tartotta be a biztonsági előírást. Ilyen esetben az a szabály, hogy ki kell üríteni a területet – ez meg is történt, a 2-es terminálról evakuálták az utasokat, a rendőrség pedig megkezdte a vizsgálatot. Az egyenruhások egy esetleges bombatámadástól tartanak, ezért próbálnak mihamarabb a rejtélyes nő nyomára bukkanni.

A Ryanair Berlinbe tartó járatának utasait leszállították, és újra át kellett menniük a biztonsági ellenőrzésen. Az Air Berlin gépe sem tudott felszállni az incidens miatt. A két veszteglő gépet az egyenruhások most kutatják át, de eddig nem találtak semmi gyanúsat. A 2-es terminál továbbra is le van zárva, a vizsgálat még zajlik.