hirdetés

Le Pen tarolt. A szélsőjobboldali Nemzeti Front a tizenhárom franciaországi régióból hatban a legtöbb szavazatot szerezte a regionális választások első fordulójában – derült ki a France 2 közszolgálati televízió exit poll eredményeiből. A második helyen végző Sárközy pártja már most bejelentette, hogy a szocialistákkal biztos nem fog szövetséget kötni.

marine le pen

Úgy tűnik, az IÁ terrorja legfőképp a szélsőségeknek kedvezett, és ez bizony a szélsőjobb pártjának a szakerét tolta meg Franciaországban.

Le Pen simán levert mindenkit, és még az apja is büszke kell hogy legyen a lányára. A regionális franciaországi választásokon ugyanis 6 régióban fölényesen nyert.  A legnagyobb ellenzéki párt, a Nicolas Sarkozy volt államfő vezette jobbközép Köztársaságiak három régióban, míg a kormányzó szocialisták szintén csak három régióban végeztek az élen. Egyből, a párizsiból még nem érkeztek be az eredmények.

Marine Le Pen, a Nemzeti Front vezetője az eredményekkel kapcsolatban azt mondta, ezzel az FN lett Franciaország első számú pártja.

Az első fordulóban a Nemzeti Front az előrejelzések szerint több mint 30 százalékot szerzett.

Nicolas Sarkozy vasárnap esti nyilatkozatában kizárta annak a lehetőségét, hogy pártja szövetségre lépjen a szocialistákkal annak érdekében, hogy megakadályozzák a szélsőjobboldal hatalomra jutását a régiókban.