hirdetés

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a hagyományos csütörtöki sajtótájékoztatóján vezetője szerint Elzbieta Bienkowska belső piaci szabályozásért felelős uniós biztos egy interjúban megfenyegette Magyarországot, ami példa nélküli dolog.

lázár-444

Lázár a sajtótájékoztatón európai uniós ügyekre is kitért. A belső piaci szabályozásért felelős uniós biztos egy interjújára hivatkozva a politikus azt mondta: Elzbieta Bienkowska megfenyegette a magyar kormányt, a magyar törvényhozást és egész Magyarországot, ami példa nélküli. Az EU-biztos „fenyegetéssel felérő üzenete” szerint a magyar kormánynak „háborúra” kell számítania az Európai Bizottsággal, ha a korábban leosztott jogokat elveszi a külföldi cégektől, és patrióta gazdaságpolitikát folytatva igazságosabban akarja elosztani a gazdasági jogokat – fejtette ki a miniszter.

A magyar kormány tisztázni szeretné az Európai Bizottsággal, hogy ez a brüsszeli testület álláspontja vagy a biztosé – közölte, hozzáfűzve: a belső piaci EU-biztos a Spar élelmiszer-üzletlánc, a nagy gyógyszerkereskedő hálózatok és a Philip Morris dohányipari vállalat érdekében emelt szót.

Utóbbival kapcsolatban Lázár János hozzátette, nem volt még példa arra, hogy egy uniós biztos nyíltan egy dohánycég és a dohányzás mellett kampányolt volna.