hirdetés

Látványos, zenés, táncos megnyitóval vette kezdetét a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság a francia és a román válogatott péntek esti mérkőzése előtt. A mérkőzést a házigazdák nyerték az utolsó percben lőtt góljukkal.

EB megnyitó

A közel húszperces műsor elején több száz táncos szórakoztatta a publikumot a Stade de France-ban, majd a játéktér közepén lévő ház falai leomlottak, amelyből onnantól David Guetta világhírű lemezlovas szolgáltatta a zenét a táncosoknak és a 80 ezer nézőnek. Sorra követték egymást az elmúlt évek legnagyobb slágerei, majd egyszer csak az egyik hosszanti lelátó közepén az Eiffel-toronyt ábrázoló lepelt húztak fel, a kivetítőkön pedig visszaszámlálás kezdődött, amelynek végén a nézők felemelték a nekik kiosztott kartonlapokat. Ezek a 24 részt vevő ország zászlaját jelenítették meg. A magyar az egyik kanyar középső karéjában – az egyik román szektorban – volt látható.

A megnyitó után a francia csapat mérkőzött meg a románokkal, amely izgalmas lett, hisz az utolsó percben lőtt egy bomba gólt a házigazda csapat. Kassai Viktor pedig kitűnően vezette a találkozót.