hirdetés

Laktanyákba zárnák a migránsokat a sógorok és kijárási tilalom lenne nekik. Az ötlet atyja Heinz-Christian Strache Ausztria alkancellárja interjút adott az osztrák köztelevíziónak, amiben úgy fogalmazott meg kell fontolni a migránsok használaton kívüli laktanyákban való elhelyezését. A szabadságpárt vezetője az esténkénti kijárási tilalmat is fontolóra venné.

hóban a menekültekAlig néhány napja iktatták be hivatalába az új osztrák kormányt, a jobboldali koalíció egy pillanatra sem áll meg. A saját magukat sebes vonathoz hasonlító kancellár és alkancellár mihamarabb szeretné a legégetőbb kérdéseket rendbe tenni. Az egyik ilyen problémakör a migrációs válság. Heinz-Christian Strache alkancellár az osztrák köztévének adott interjújában nagy politikai vihart kavaró kijelentéseket tett. A szabadságpárt vezetője ugyanis komolyan megfontolná annak lehetőségét, hogy a használaton kívüli laktanyákban helyezzék el a bevándorlókat, és egy bizonyos esti órától kezdve kijárási tilalmat vezetnének be a kaszárnyákban élő migránsok számára.

Az osztrák alkancellár szerint erre azért van leginkább szükség, mert az új kormány meg akarja akadályozni, hogy a migrációból egyes nem állami szervek (NGO-k) és civilszervezetek anyagilag profitáljanak.Strache nem ment bele részletekbe, de közölte, hogy jelenleg csak Bécsben mintegy 13 ezer migráns él olyan privát szállásokon, amiket NGO-k működtetnek, de az állam fizeti a bevándorlók lakhatását. Az alkancellár ezért is tartaná jobb ötletnek, ha a magánszállások helyett kialakított negyedekben helyeznék el a bevándorlókat.

A bécsi szociáldemokrata párt képviselői természetesen azonnal a nemtetszésüket fejezték ki a tervezett intézkedéssel kapcsolatban.