hirdetés

Tiszta középkor. Nyilvános megszégyenítéssel büntettek meg egy húslopáson tetten ért 40 éves nőt, akit egy „tolvaj vagyok” feliratú táblával a nyakában tettek közszemlére egy húspiacon, Nanning városában – írta a helyi sajtó.  A gúzsba kötözött nőről készült felvételek bejárták a kínai internetet.

nanning kerékpár tolvaj

Úgy tűnik, hódítanak a középkori büntetési módszerek Kína egyes részein. Még jó, hogy a tolvajok kezét nem vágják le, vagy épp nem verik középkori béklyóba. Így némiképp örülhet az a nanningi hústolvaj, akit csak megleckézettek a kofák. A  helyi média szerint a nő rendszeresen lopott a piacon, és az árusoknak végül elege lett ebből, és úgy döntöttek, nyilvános megszégyenítéssel leckéztetik meg, miután újra lopáson kapták. A hústolvaj lábait összekötözték, kezét hátra-, majd egy biciklitárolóként használt vascsőhöz láncolták. Hátára pedig egy papírlapot helyeztek, azzal a szöveggel, hogy „tolvaj vagyok, aki bárány- és disznóhúst lop”.

A nőt végül a kiérkező rendőrök szabadították ki, majd bevitték a rendőrségre. A kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint az árusok akciója megosztotta a kínai internetezőket. Egyesek szerint túlzásba estek az önbíráskodó kofák az „embertelen” akcióval, míg mások szerint csak megérdemelt büntetését kapta meg.