hirdetés

Franciaországban már az iskolásokat is tanítják arra, hogy kell túlélni egy terrortámadást. Picit sokkoló, de teljesen érthető az új tantárgy. Magyarországon ilyet nem terveznek. ­­­­­Az Esti Újság azonban a neves elitalakulatos Horváth Sándort felkérte, hogy állítson össze egy túlélési kisokost olvasóinknak, Így aki nem akar bajba kerülni és elolvassa a túlélési jó tanácsokat, az biztos hazaér élve, bárhol is legyen.

france terrorism police

Nem veszik a franciák félvállról a terrorfenyegetettséget. Úgy döntöttek, hogy az új tanítási rendben a 14 évesnél idősebb diákoknak túlélési órákat tartanak majd, felkészítve őket egy újabb támadásra. A francia kormány ugyanis nem tartja kizártnak, hogy a terroristák megtámadhatnak a jövőben egy iskolát, a fiataloknak pedig tudniuk kell, hogyan reagáljanak ilyen esetben – írta a Telegraph.

Azt kell a gyermekeknek elsősorban gyakorolniuk, hogy hogyan kell rendezetten elhagyni az épületet, és hogyan kell néma csendben egy rejtekhelyen elbújni – írták az illetékesek.
Emellett új riasztóberendezésekkel látják el az összes francia sulit. Így a tanárok és a diákok is meg tudják különböztetni, hogy terror- vagy tűzriadó van-e.
Ezen felbuzdulva az Esti Újság szerkesztősége felkérte Horváth Sándor volt kommandóst, több nemzetközi, háborús helyzetben edződött biztonságpolitikai szakértőt, hogy egyfajta távtanulási lehetőséget nyújtva állítson össze egy túlélési kisokost olvasóinknak. Aki ezen útmutatásait majd elolvassa a volt elitalakulatos szakértőnek, az biztos élve fog hazaérni.