hirdetés

Hamilton megoldotta a problémáit. Simán kiütötte csapattársát a Forma–1-es Spanyol Nagydíjon. Így mondhatjuk, hogy Mercedes-drámával indult a verseny, hisz Lewis Hamilton és Nico Rosberg már az első körben kiütötte egymást. Hamilton ugyanis valami miatt lement a fűre, megpördült, és belecsapódott simán csapattársába.

rosberg-hamilotn

Rosberg az első kanyarban előzte meg csapattársát, aki egyből visszatámadott, de leszorult a pályáról, megpördült a füvön, és kiütötte magukat az első két helyről. Három év alatt mindössze egyetlen spái koccanás volt a mérleg – eddig! A pole-ból rajtoló Lewis Hamilton lendületet vesztett a lámpák kialvásakor, és Nico Rosberg azonnal ki is használta ezt. A német fordult el elsőként az első kanyarkombinációban, ám a következő gyors jobbosban lelassult. Hamilton belső ívre akart húzódni, ám csapattársa ekkor már zárta a kaput.

Azt kell mondjam, ez teljességgel szükségtelen volt – nyilatkozta Niki Lauda a Sky Sportsnak a verseny alatt.

Mindkét Mercedes kiesik már az első körben – ez elfogadhatatlan. Lewis túlságosan agresszív volt, meg akarta előzni Nicót. Miért kellett volna a vezető helyen álló Nicónak helyet hagyni neki? Lewis valamit csúnyán elszámolt, én inkább őt teszem felelőssé, mint Nicót – mondta Lauda.

A két Mercedes kiesésével biztossá vált, hogy idén először nem Nico Rosberg nyeri a futamot. A német bajnoki előnye a nullázással továbbra is 43 pont Hamiltonnal szemben.