hirdetés

Bemutatták nagyközönség előtt is Kína Csengtu J-20 típusú, lopakodó harci vadászgépeit. A nagyközönség a dél-kínai Csuhaiban rendezett légi bemutatón csodálhatta meg a nagyhatalom új gépeit.
China unveils its J-20 stealth fighter on an air show in Zhuhai, Guangdong Province, China, November 1, 2016. China Daily/via REUTERSAz Airshow China megnyitójára összegyűlt több száz érdeklődő, politikus és hadiipari szakember feje fölött hatalmas robajjal húztak át a J-20-as vadászgépek.

Ez mindenképpen egy nagy lépés Kína védelmi képességeit illetően – magyarázta Bradley Perret Kína-szakértő, az Aviation Week című szaklap munkatársa.

Azt viszont pontos adatok híján egyelőre nem tudni, hogy a J-20 képes lesz-e ugyanolyan mértékben elnyelni a radarjeleket, mint az amerikai F-22 Raptor típusú vadászgép vagy a szintén amerikai fejlesztésű F-35 Lightning II. Az is jó kérdés, hogy mondjuk a Szuhoj T-50-el mire menne.

Egy nyugati hadiipari szakember a csuhai bemutatón azt mondta, hogy Kína most már láthatólag bízik eléggé az új géptípusban, hogy a nagy nyilvánosság előtt is megmutassa a harci gépet.