hirdetés

Hatalmas katonai parádéval ünnepelték Észak-Koreában a jelenleg is kormányzó Koreai Munkapárt létrejöttének 75. évfordulóját. Meghökkentő és egyben rémisztő fegyverarzenált mutattak be Kim Dzsongunék.

 

Az államfő, Kim Dzsongun szombaton beszéddel készült az országalapítás évfordulója alkalmából. Észak-Korea diktátora érzelmes oldalát mutatta meg népének és annyira elérzékenyült, hogy bizony a könnyeit sem tudta visszafojtani.

Kim akkor pityeredett el, amikor köszönetet mondott Észak-Korea embereinek azért, hogy országukban “egyetlenegy koronavírusos eset sincs.” Zárásképp mindenkinek jó egészséget kívánt, aki a járvánnyal harcol világszerte.

A katonai parádén felvonultatott fegyverek sokkolóak voltak és elgondolkodtató mit is engedett meg Amerika és a világ, hogy építsen Észak-Korea, amely immáron tömegpusztító fegyverek sokaságával rendelkezik, amelyek képesek akár Amerikát is elérni.

Engem nem tévesztenének meg Kim érzelmei – mondta David Maxwell, a Demokráciák Védelméért Alapítvány Észak-Korea specialistája a New York Post magazinnak.

Ennek a felvonulásnak csupán diplomáciai okai voltak és arra hivatott, hogy demonstrálja az ország katonai képességeit – mondta David Maxwell.

Így a világ megcsodálhatta az észak-koreai atomrakétákat is.

(nagy a.)