hirdetés

Két ember meghalt, egy pedig megsebesült a Nápoly belvárosában kirobbant fegyveres üldözésben és lövöldözésben, amely a hatóságok szerint a szervezett bűnözés klánjai között a város feletti uralomért zajló háború újjáéledését bizonyítja. Az olasz maffiaellenes központ, a DIA nagy erőkkel kutatja a gyilkosokat.

nápoly maffia gyilkosság

A nápolyi városközpontban fényes nappal lőttek le két embert: az egyik, 25 éves férfi a helyszínen életét veszítette, 32 éves társa a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe. Harmadik társuk könnyebben megsebesült. A büntetett előéletű férfiak motorral közlekedtek, amikor egy szűk utcán egy másik, velük szemben haladó motorral találták szemben magukat. Az utazó gyilkosok tüzet nyitottak rájuk. Szemtanúk szerint hét-nyolc lövést adtak le. A nápolyi rendőrség szerint egyértelmű, hogy leszámolás történt. Az áldozatok a Sequino-klán tagjai voltak.

Az olasz maffiaellenes nyomozóigazgatóság, a DIA éppen kedden figyelmeztetett arra, hogy Nápolyban ismét kiéledt a camorra helyi bűnszervezet családjai közötti harc a városban folytatott bűntevékenységek, elsősorban a drogkereskedelem feletti uralomért. A nappal, nyílt utcán történt kivégzés a helyzet elmérgesedését mutatja. Hatósági adatok szerint Nápolyban és térségében a camorrához száztíz klán tartozik. Utoljára 2004-ben zajlott úgynevezett camorra-háború Nápolyban, amelyben több mint hetvenen haltak meg.