hirdetés

Észak-Korea ballisztikus rakéták kilövésére képes tengeralattjárót épít. Sőt a nagyvezér többször is mutatkozott már a Sinpo típusú tengeralattjáróról. Ez amúgy borítékolva volt, hogy ez lesz a következő lépése Kim Dzsongnak a rakéták után.

sinpo cEgy amerikai szervezet olyan műholdképek alapján hívta fel a figyelmet Észak-Korea tengeralattjárós tevékenységére, amelyek a Szinpo város melletti haditengerészeti hajógyárról készültek november elején.

A 38 North a felvételeken a nyomáskiegyenlítő hajótest részeit vélte felfedezni, amiből arra következtetett, hogy egy új típusú, valószínűleg Szinpo-C osztályú ballisztikusrakéta-kilövő tengeralattjáró építési munkái folynak. Ez a típus a Szinpo osztályú kísérleti tengeralattjáró továbbfejlesztett változata.

Észak-Korea a nyáron háromszor is végrehajtott kísérleti rakétaindítást tengeralattjáróról. Az amerikai erők szerint a tesztek sikertelenek voltak. Bár mondták már ezt rakétakísérletekre is és mégis szállnak Japán felett a koreai halálos fegyverek, ha a nagy vezér épp úgy akarja.

A Koreai-félszigeten feszült a helyzet részben az észak-koreai atom- és rakétaprogram, másrészt az Egyesült Államok és térségbeli szövetségeseinek gyakorlatozásai miatt. Szeptember 3-án Phenjan bejelentette, hogy sikeres föld alatti robbantást hajtott végre hidrogénbombával.