hirdetés

Öt ember megsebesült egy késeléses incidensben pénteken Manchester belvárosában. A rendőrség közlése szerint az incidens az Arndale Centre bevásárlóközpontban történt. Az épületet kiürítették.

 

Az első jelentés négy sebesültről szólt, a nem sokkal későbbi, részletesebb beszámoló szerint öt embert vittek kórházba. A gyanúsítottat a rendőrök elektromos sokkolóval leterítették, majd őrizetbe vették.

A manchesteri rendőrség pénteken kora délután közölte, hogy egy negyvenes éveiben járó férfit vettek őrizetbe a támadás gyanújával, kihallgatása megkezdődött. A közleményben nem szerepel, hogy az esetnek köze lenne a terrorizmushoz, de a rendőrség szóvivője szerint a vizsgálatot az incidens helyszínéből és jellegéből adódóan az északnyugat-angliai terrorelhárító rendőrségi szolgálat irányítja.

A szóvivő szerint a hatóságok egyelőre mindazonáltal nyitott kérdésként kezelik, hogy a támadót milyen indítékok vezérelték. A médiafelületeken megjelent fotók egy földön fekvő, megbilincselt férfit mutatnak, akire egy rendőr elektromos sokkolót szegez.