hirdetés

Még mindig két tucat magyarról nincs hír. A több ezer áldozatot követelő nepáli földrengés helyszínén tartózkodó negyvennyolc magyarból huszonnéggyel még keresi a kapcsolatot a helyi magyar konzul, de nem működnek a telefonvonalak.

 Nepal Earthquake 2

A hétvégi földrengés idején 48 magyar állampolgár tartózkodott Nepálban, közülük 24 emberrel még keresik a kapcsolatot – mondta Vajda Andrea újdelhi vezető magyar konzul.

A legutóbbi órákban is keresték még az országban tartózkodó hozzátartozóikért aggódók a külképviseletet, így a korábbinál több magyarról tudnak.

A huzamosabb ideg a himalájai országban tartózkodó magyarok egyike a hétvégén e-mail-ben jelentkezett a képviseleten, tudatva, jól van, és ugyanezt feltételezik a szintén tartósan Nepálban lévő további négy magyarról, akik a katasztrófa sújtotta területen kívül vannak. Egy 15 tagú turistacsoportnak vasárnap sikerült elhagynia Nepált, közölte a diplomata.

Azzal a 24 magyarral pedig, akiről nem tudnak, e-mailen és telefonon is próbálják felvenni a kapcsolatot. Ezt nehezíti, hogy a katasztrófasújtott területeken nem működnek a telefonvonalak, a helyzetet pedig az utórengések mellett a heves esőzések is rontják.