hirdetés

Több száz feldühödött falusi végzett egy boszorkánysággal vádolt családdal, saját házukba zárták be őket, majd rájuk gyújtották azt. Hárman elevenen elégtek, öt embernek sikerült kimenekülni.

tűz

India egyik legszegényebb és legelmaradottabb térségében egy Dzshárkhand szövetségi állambeli faluban történt meg a borzalmas eset, miután az a szóbeszéd terjedt el, hogy egy család tagjai gyermekeket raboltak el emberáldozat bemutatásához.

Több száz feldühödött falusi botokkal és más fegyverekkel támadt rá a családra, az őrjöngők rázárták a házat a bentlakókra, majd felgyújtották. Hárman odavesztek, öt családtagot sikerült időben kimenekíteniük az odaérkező rendőröknek.

A rendőrség közölte: semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy a boszorkánysággal vádolt család gyermekeket rabolt volna el, szerintük inkább egy falubelinek lehetett személyes konfliktusa a sokak által boszorkánynak tartott családfővel.

Az emberek felhergelését megkönnyíthette, hogy a férfi néhány éve börtönbe került azzal a gyanúval, hogy lefejezett egy embert.

A lincselés ügyében a hatóságok tíz férfit őrizetbe vettek.

A hatóságok adatai szerint 2000 és 2012 között 2097 embert, nagy többségében nőt lincseltek meg Indiában azért, mert boszorkánynak tartották őket.

Rituális gyilkosságokról is rendre érkeznek hírek Indiából. Hétfőn Újdelhiben a rendőrök egy négy hónapos kislányt mentettek meg a rituális áldozattól. Letartóztattak három férfit, köztük a gyermek nagybátyját, aki állítólag áldozati rituálé céljára eladta a kisbabát egy boszorkánynak.