hirdetés

Rengeteg katona vesztette életét több házi készítésű pokolgép miatt Burkina Fasoban. Az országban sajnos a az IÁ és az Al-Kaida terrorista csoportok is gondot okoznak éppen ezért a katonaság vette át a hatalmat.

 

Tizenöt katona életét vesztette és egy megsebesült kedden a nyugat-afrikai Burkina Fasóban két, egymást követő aknarobbanás során.

A hadsereg tájékoztatása szerint egy katonai konvoj egyik járműve futott aknára az ország északi részén. Az első robbantást követően az elsősegélynyújtók közelében feltehetően távolról működésbe hoztak egy második aknát is.

A 21 millió lakosú száhel-övezeti ország 2019 óta súlyos humanitárius és politikai válsággal küzd. Az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető fegyveresek 2015 óta rendszeresen hajtanak végre támadásokat Burkina Fasóban, valamint a szomszédos Maliban és Nigerben is. A hosszan tartó aszályok és éhínségek tovább súlyosbítják az egyébként jelentős aranylelőhelyekkel rendelkező ország helyzetét, ahol januárban a hadsereg vette át a hatalmat.

 

( Balu )