hirdetés

A doppingbotrányairól ismertté vált és nem mellesleg hétszeres Tour de France győztes Lance Amstrong újabb kellemetlen botrányba keveredett. Összetört ugyanis két parkoló autót a kerékpáros, majd rákente az egészet a barátnőjére egy rendőrségi jelentés szerint.

Nike Sportswear And Lance Armstrong Launches "Stages"

Nemrég még arról értekezett Lance Armstrong, a dopping miatt hét Tour de France-győzelmétől megfosztott amerikai exkerékpáros, hogy ha ugyanolyan helyzetbe kerülne, mint a kilencvenes években volt, újra doppingolna. Ezúttal újabb botrányba keveredett: az Associated Press által megszerzett rendőrségi jelentés szerint Armstrong december végén két parkoló autót összetört, majd rákente az egészet a barátnőjére.

A turpisságra azt követően derült fény, hogy januárban behívta az aspeni rendőrség Armstrongot és kiderült: Anna Hansen nevű barátnője fél hónappal korábban hazudott a rendőröknek, hogy ne legyen országos botrány a dologból. A rendőröknek elmesélt sztorijuk szerint Hansen egy buliból hajtott hazafelé – mert Armstrong ivott –, majd nekihajtott két autónak.

Az egyik sérült autó bérlője viszont teljesen máshogy mesélte el a rendőröknek, mi történt. Elmondása szerint Hansen odarohant az otthonukhoz és azt ígérte, kifizetik a javítási költségeket. Viszont a nő árulta el a férfinak, hogy Lance Armstrong vezette az autót. A nyomozók ezt követően hallgatták ki Hansent, aki bevallotta, hogy korábban hazudott nekik, de csak azért, hogy Armstrong ne kerüljön a hírekbe. Nem jött össze, így még nagyobb a botrány.