hirdetés

Pokoli évek várnak arra a kanadai lelkészre, akit életfogytig tartó büntetésre ítéltek Észak-Koreában. A koreai származású pap állítólag „beismerte”, hogy humanitárius segély ürügyén több területen is kísérletet tett az észak-koreai rendszer megdöntésére. Hyeon Soo Limet életfogytiglanra ítélték, és nem kell irigyelni. Az biztos, hogy a lelkész pere és elítélése eléggé életszerűtlen, hisz csecsemőotthonokba, árvaházakba és kórházakba járt. Ott pedig nem valószínű, hogy csecsemőhadsereget toborzott volna.

kanadai lelkész

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek szerdán egy Észak-Koreában fogva tartott kanadai lelkészt, aki korábban „beismerte” állítólagos államellenes bűncselekményeit. A 60 éves, koreai származású Hyeon Soo Limre, aki a Fény Koreai Presbiteriánus Egyház lelkésze Torontóban, egy rövid és nem biztos, hogy demokratikus, független tárgyalás után az észak-koreai legfelsőbb bíróság mondta ki az ítéletet. További részletek egyelőre nem ismertek.

A lelkész júliusban „beismerte”, hogy a megelőző hónapokban humanitárius segély ürügyén több területen is kísérletet tett az észak-koreai rendszer megdöntésére. A lelkész január 31-én indult el Észak-Koreába, ahol rendszeresen segítette egy szanatórium, egy csecsemőotthon és egy árvaház munkáját. Korábban már több mint százszor járt a külvilágtól szinte teljesen elzárt kommunista országban. Nos mindezek tekintetében aligha életszerű, hogy aki árvaházakba jár, kórházakba és csecsemők közt, az a nagy hatalmú Kim Dzsong diktatúráját kívánta megdönteni. Hogyan? Csecsemőkkel? Vagy harcias ápolónőkkel?