hirdetés

Álarcos fegyveresek Kalasnyikov géppisztolyokkal támadt öt helyi férfira, akik épp egy szórakozójhyleről jöttek ki. A lövöldözésben három ember életét vesztette. Az esetet térfigyelőkamerák rögzítették. A támadók elmenekültek, majd a támadáshoz használt autót felgyújtották, hogy a nyomokat eltüntessék. Marseillben egyre több az ilyen támadás, amely legfőképp a kábítószerkereskedő bandák között robban ki. A helyi rendőrség figyelmeztetett, az utóbbi időkben megnövekedett a csoportos gyilkosságok száma Franciaországban.

 

A France 24 jelentése szerint három férfi életét vesztette vasárnap egy géppisztolyos lövöldözésben Marseilleben, amely során háromnapos életüket vesztették. A támadók maszkban voltak és Kalasnyikov géppisztolyokat használtak. A fegyveresek akkor csaptak le áldozataikra, amikor azok elhagyták az egyik szórakozóhelyet.  A támadást a térfigyelő kamerák rögzítették tökéletesen és a fegyvereseket ez sem tartotta vissza.  A rendőrség szerint banda háborúról van szó, hisz a három halott kábítószer-kereskedelemben érdekelt.  A rendőrség a támadók által használt autót megtalálták, amelyet felgyújtottak, feltehetőleg a nyomokat akarták eltűntetni a géppisztolyos banda tagjai.

A rendőrség közlése szerint az elmúlt hónapokban látványosan megugrott a kábítószerrel kapcsolatos gyilkosságok száma.

A rendőrség beszámolója szerint a három halálos áldozat egy öt, 20 év körüli férfiból álló csapat tagja volt, akik nem sokkal hajnali 5 óra után hagytak el egy éjszakai klubot, s éppen elhajtottak volna, amikor autójukat ismeretlen fegyveresek Kalasnyikovokkal megtámadták.

A támadás két túlélője sértetlenül menekült el a helyszínről, ahogy a támadók is. Az egyenruhások nem messze a helyszíntől egy lángoló autót találtak, mely közlésük szerint összefüggésbe hozható a korábbi, kábítószerrel kapcsolatos marseille-i gyilkosságokkal, melyek során az elkövetők gyakorta felgyújtották járműveiket, hogy minden bizonyítékot megsemmisítsenek.

A nyomozást ismerő egyik forrás megosztotta, a jelek szerint a megtámadott férfiak egy olyan lakótelepen éltek, ahol jelentős a kábítószer-kereskedelem, s mely terület nem ismeretlen a rendőrök számára. A regionális vezető eközben arról számolt be újságíróknak a helyszínen,

„A rendőrség teljes erejét mozgósították, hogy megtalálják az aljas bűncselekmények elkövetőit, és felszámolják az erőszak mögött álló kereskedők hálózatait.”-közölte a francia rendőrség.

Az AFP számításai szerint ezzel a legutóbbi halálos kimenetelű támadással az év eleje óta 21-re emelkedett a kábítószerrel kapcsolatos emberölések száma Marseille-ben.