hirdetés

Kacsahajó szenvedett balesetet Missouri államban, 17 ember veszítette életét, köztük gyerekek is. A balesetet 14 ember élte túl és a kapitány. 

 

636676809953592257-VPC-DUCK-BOAT-SINKING-DESK-COURTESY-JENNIE-P-CARRA kacsahajónak hívott kétéltű turistajármű csütörtök este az amerikai Missouri állam Branson nevű üdülővárosának egyik taván szenvedett balesetet. A kacsahajó erősen viharos időben indult útnak, és egyelőre felborult, majd el is süllyedt. A kacsahajón a személyzet mellett 31 turista utazott.

 

Ezen a videón a kacsahajó utolsó pillanatait rögzítette valaki a partról, látszik, mennyire viharos volt az idő, amikor kivitték vele a turistákat, és hogy nem csak ez a hajó volt vízen.

 

Nyolc éve történt egy másik nagy kacsahajós baleset Amerikában, amikor egy nagy teherhajó nekiment egy ilyen turistákkal teli hajónak. Az RTL Klub szerint abban a balesetben mindkét hajós kapitány vétkes volt, az egyikük telefonált épp, a másikuk pedig internetezett a telefonján, azért nem vették észre egymást, ráadásul a kacsahajó kapitánya az ütközés előtt a vízbe ugrott, a többiek a fedélzeten maradtak az ütközéskor.