hirdetés

Beolvasott az európai Bizottság elnöke Orbánnak. Álhíreket nem csak az álhírterjesztők körében lehet találni. Világossá tettem az Európai Tanácsban, hogy néhány itt ülő miniszterelnök is álhíreket terjeszt. Például Mr. Orbán.

 

junckerOrbán azt mondja, hogy én vagyok felelős a Brexitért, az fake news. Amikor azt mondja, hogy a migránsok felelősek a Brexitért, fake news! – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken a brüsszeli EU-csúcson.

 

Az ülést lezáró sajtótájékoztatón Juncker hangsúlyozta: a dezinformációk témájának tárgyalásakor világossá tette, hogy az „ott ülők némelyike is felelős bizonyos álhírek terjedéséért”. Ezzel egyértelműen a magyar miniszterelnökre is utalt Juncker.

Orbán a Brexit-csúcsról úgy beszélt délután , mintha csak a migrációról lett volna szó, és több pénzt akartak volna adni a migránsoknak, pedig ilyesmiről nem volt szó.

Az Európai Bizottság éppen arról döntött pénteken, hogy Marokkó kapjon lényegesen több pénzt arra, hogy kezelje abból a migrációs nyomást. Azaz úgy döntött az uniós testület, hogy Európa határán kívül költsenek arra, hogy távol tartsák a kontinenstől a migránsokat, tehát pont Orbán szája íze szerint.