hirdetés

Dugába dőlt az amerikai énekes kínai turnéja. Minden hivatalos magyarázat nélkül beszüntették kedden a jegyek árusítását Jon Bon Jovi jövő hétre tervezett pekingi és sanghaji koncertjére, amely az első fellépése lett volna Kínában az amerikai énekesnek és zenekarának. A turné lemondása feltehetőleg Jon Bon Jovi és a dalai Láma közötti jó viszony miatt történhetett meg, amit Kína bizony nem nézett jó szemmel.

jon bon jovi

A belépők árusításának felfüggesztését kínai blogok jelentették, amelyek biztosra veszik, hogy a koncertek politikai okokból elmaradnak. Az együttes “bűne” az lehet, hogy több koncertjükön is szerepeltették a tibeti vallási vezető, a dalai láma képmását.

A Maroon 5 amerikai popzenekar júliusra tervezett pekingi koncertjét is azért törölték, mert a zenészek találkoztak a dalai lámával.

A kínai hatóságok nagyon óvatosak azóta, hogy Björk izlandi énekesnő 2008-as pekingi koncertjén Tibet nevét skandálta Declare Independence (Mondd ki a függetlenséget!) című dalának végén. A bizalmatlan pekingi vezetők elvárjék a Kínában fellépő művészektől, hogy előre mutassák be az előadni kívánt dalok listáját – emlékeztet az AFP.