hirdetés

Őrület. Száz dollár, azaz csak harmincegyezer forint lesz a PepsiPhone-ja. Akik eddig csak megmosolyogták, hogy a Pepsi mobiltelefont dob a piacra, azoknak íme néhány érv, hogy miért nem kell félvállról venni az ötletet.

pepsiphone

A napokban elindult a kínai JD.com közösségi finanszírozással foglalkozó kínai weboldalon a kampány, amelyben a Pepsi égisze alatt készülő P1-re gyűjtenek. A jelek szerint a készülék paramétereiről szóló pletykák alapvetően igazak voltak, sőt, a telefon még jobb ár-érték arányú, mint amit eddig sejteni lehetett – írja a kínai oldal alapján a GSM Arena.

Az alumíniumvázas készülék egy 5,5 colos Full HD-s kijelzőt, 2 GB RAM-ot és egy nyolcmagos processzort kap, amihez egy 13 megapixeles hátlapi és egy 5 megapixeles szelfikamera készül. A telefont egy 3000 mAh-s akkumulátor műköteti, a készüléken pedig az Android 5.1 Lollipop alapjain nyugvó operációs rendszer fut majd.

A különlegességeknek azonban itt még nincs vége, a készülék ugyanis kap egy ujjlenyomat-olvasót is, LTE-képes lesz, emellett pedig két SIM kártyát pakolhatunk majd bele, amiből a másodikat microSD-re is cserélhetünk, ha a 16 GB belső memória megtelne.

És hogy megéri-e? A JD.com szerint nagyon, mindezért ugyanis 110 dollárt, vagyis nagyjából 31 ezer forintot kell kicsengetni. A készüléket a projekt zárása után 30 nappal már postázzák, ami ez esetben 2016 januárját jelenti.