hirdetés

A franciák találtak valamit, ami a koronavírus ellen jó. Az orvosok szerint a már létező gyógyszer, amely izületi betegségekre lett feltalálva, sok betegen segített. Úgy tűnik van remény.

 

Az immunrendszer válaszreakcióit befolyásoló tocilizumab nevű gyógyszer hatékonynak bizonyult a súlyos állapotban lévő koronavírus-fertőzöttek esetében egy egyelőre nem publikált francia tanulmány szerint, amelynek eredményeit a párizsi közkórházak igazgatósága tette közzé. A tocilizumabbal végzett kezelés jelentősen csökkentette az lélegeztetőgépre szorulók és az elhunytak arányát azokhoz képest, akik a hagyományos kezelést kapták, közölték a szakemberek, akik az eredményeket a francia egészségügyi hatóságokhoz és az Egészségügyi Világszervezethez is eljuttatták.

A Roche gyógyszergyár által forgalmazott tocilizumabot eredetileg artritiszes (ízületi) betegek kezelésére használjak. A szer az immunrendszer válaszreakcióit befolyásolja, gátolja az immunrendszer működéséért felelős egyik fehérje receptorát. Sok Covid-19-es beteg olyan eltúlzott immunválasz (citokinvihar) miatt hal meg, amely a szerveit, elsősorban a tüdőt, a szívet és a vesét fenyegeti.

A tocilizumab a remények szerint ilyen immungátló szer lehet súlyosabb esetekben.