hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök munkareggelin egyeztetett Ronald Lauderrel, a Zsidó Világkongresszus elnökével New Yorkban. A megbeszélés jól sikeredett. Mindez pedig azért érdekes, mert tavaly épp Lauder úr szeretett volna a dugába döntött sukorói kaszinó ügye miatt egyeztetni Orbán minisztereivel , de akkor még csak nem is fogadták a New York-i üzletembert és elnököt.

 

lauder-orbán

 

Orbán Viktor miniszterelnök nagyrabecsülését fejezte ki Ronald S. Laudernek, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnökének a magyarországi zsidóság segítése érdekében tett erőfeszítéseiért. A kormányfő szerdán New Yorkban munkareggelin folytatott megbeszélést a szervezet elnökével. A tanácskozáson Orbán azt is mondta Ronald S. Laudernek: számít arra, hogy a magyarországi zsidó közösség is támogatja azt a magyar gazdaság- és külpolitikát, amit a kormány Magyarország fejlődése érdekében folytat.

 

Az Esti Újság úgy tudja, tavaly épp Lauder úr szeretett volna találkozni a miniszterelnökkel és minisztereivel a dugába döntött sukorói kaszinóbiznisz miatt, hisz a háttérben Lauder úr pénzelte az üzletet. Így mondhatni, sok-sok millió, százmillió dollárja bánta az ügyet. Azonban hiába ígérte meg mindenki, hogy fogadja a WJC elnökét, erre nem került sor. Az Esti Újságot Pákh Imre tájékoztatta minderről, hisz ő is benne volt Lauder úr delegációjában, de hoppon maradtak. Így igen érdekes, hogy most Orbán úr és Lauder úr találkoztak. Azt nem tudni, hogy a New York-i üzletember közölte-e az igényeit a sukorói kaszinó miatt elbukott dollárja végett, de feltehetőleg ezt is átbeszélte Orbán miniszterelnökkel. De az is lehet, hogy a WJC elnöke ezen üzleti sérelmét szóba sem hozta, mert úriember.