hirdetés

Rengeteg halottja van minden bizonnyal az Isztambul belvárosában történt merényletnek. Egy rendőrségi jármű mellett a Vezneciler metróállomás közelében hozták működésbe a pokolgépet a terroristák. Buszok roncsolódtak össze a felismerhetetlenségig és autók olvadtak meg szó szerint, olyan nagy erejű volt a detonáció.

isztambuli robbantás

Az Anadolu török állami hírügynökség egyelőre nem közölte, hogy hány halálos áldozatot követelt a hatalmas erejű robbantás Isztambul belvárosában. A pokolgép a Vezneciler metróállomás közelében lépett működésbe, egy buszt teljesen szétroncsolt és eltüntetett a bomba, egy kisfurgont szó szerint megolvasztott a felismerhetetlenségig és több autó lett totálkáros. Így feltehetőleg sok sok halálos áldozata van a terroristatámadásnak.

A módszer rettentően hasonlít az IÁ szíriai és afganisztáni akcióihoz, amelyek során hatalmas mennyiségű és erejű robbanószert léptetnek működésbe a terroristák.

A török lapok szerint egyes értesülések alapján pokolgépes támadást követtek el. A detonáció a közismert Fedett Bazártól mintegy egy kilométerre következett be. A helyszínre több mentőautót vezényeltek.

Isztambulban nem szokatlan, hogy robbantanak, utoljára március 19-én került sorhasonló eseményre, akkor négy ember vesztette életét a tragédiában.