hirdetés

Újabb támadás érte a menekülteket Németországban. Mintegy harmincfős csoport csapott le egy menekülteket szállító buszra. Kövekkel, petárdákkal dobálták a buszt, amelynek a sofőrje sérült csak meg. Az eset miatt a menedékkérők nem akarnak beköltözni a táborba.

menekültekre támadtak

Németországban ismét több erőszakos incidens történt a menekültválsággal kapcsolatban. A Szászország tartománybeli Jahnsdorfban a rendőrség pénteki tájékoztatása szerint egy 30 fős csoport megtámadt egy menedékkérőket szállító buszt. A helyi befogadóállomásra érkező buszt kövekkel, petárdákkal dobálták meg, a sofőr megsérült, a busz egyik ablaka betört. A támadókat rendőrök fékezték meg. Az incidens után a menedékkérők nem akartak beköltözni a szállásra, egy másik településre szállították őket.

A Rajna-vidék-Pflaz tartományi Herxheimben egy héten belül már két tűzeset történt. Először egy menedékkérők befogadására előkészített épületben csaptak fel a lángok, a rendőrség szerint valószínűleg szándékos gyújtogatás miatt. Csütörtökön a helyi stadion tribünépületében keletkezett tűz, egy olyan helyiségben, amelyben a Német Vöröskereszt (DRK) menekülteknek gyűjtött ruhákat tárolt. Az épület egy másik szintjén kilenc menedékkérő lakott, ők időben el tudtak menekülni, bajuk nem esett. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) adatai szerint Németországban a tavalyinak több mint négyszeresére emelkedett a menekültszállások elleni támadások száma. December 7-ig 817 különböző fajtájú atrocitás, támadás történt menedékkérők, menekültek szállásai ellen. Ezek túlnyomó többsége, 733 eset szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmény. Tavaly 177 ilyen esetet jegyeztek fel.

A gyújtogatások száma még nagyobb mértékben növekedett, a tavalyi 6 után idén december 7-ig 68 gyújtogatásos támadást hajtottak végre menekültszállások, befogadóállomások ellen.