hirdetés

Iránban mészárolt az AI
2018-09-22 19:24

Lecsapott Iránban az AI terrorszervezet. Megölték a Forradalmi Gárda legalább nyolc tagját, húsz embert pedig megsebesítettek egy katonai parádén.

iráni lövöldözésIsmeretlen fegyveresek tüzet nyitottak egy katonai parádén a délnyugat-iráni Ahváz városában, és megölték a Forradalmi Gárda legalább nyolc tagját, továbbá húsz embert megsebesítettek – közölte az iráni állami média.

Egyes jelentések szerint a sebesültek között van egy nő és egy gyerek.     A Fars félhivatalos hírügynökség szerint két, zöldesbarna egyenruhát viselő motorkerékpáros fegyveres nyitott tüzet az emelvényre, amelyen a helyi vezetők gyűltek össze, hogy megtekintsék az 1980-88-as iraki-iráni háború kitörésének évfordulóján rendezett katonai parádét. Szombaton Irán több városában tartottak katonai felvonulást ebből az alkalomból.

Az ISNA hírügynökség úgy tudja, hogy több támadó volt, és a biztonsági erők kettőt közülük lelőttek, kettőt pedig őrizetbe vettek.      Az állami televízió terrorcselekménynek nevezte az esetet, és olyan kifejezést használt a tettesekre, amellyel az iráni média korábban az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet tagjait illette. A katonai elitalakulat, a Forradalmi Gárda egyik névtelenül nyilatkozó szóvivője a Szaúd-Arábia által támogatott arab nacionalistákat tette felelőssé a támadásért.

Ahváz az olajban gazdag Huzisztán tartomány székhelye. Többször előfordult, hogy arab szakadárok támadásokat hajtottak végre az ottani olajipari létesítmények ellen.      Tavaly június 7-én öngyilkos merénylők és fegyveresek megtámadták az iráni parlament és a Khomeini-mauzóleum épületét. A mészárlásban 18 ember életét vesztette, több mint ötvenen megsebesültek. A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára, a Forradalmi Gárda pedig azzal vádolja a rivális Szaúd-Arábiát és az Egyesült Államokat, hogy közreműködtek a támadások megszervezésében.