hirdetés

Megható képek láttak napvilágot egy dán rendőrről és egy menekült kislány játékáról valahol egy autópályán. Hát igen ezt itthon is tanítani kellene. Ez a különbség egy fejlett demokratikus ország fegyveres tagja és más országok rendőrei között. Micsoda emberség, micsoda tisztelet és szeretet van a rendőrben és a kisgyermekben egymás felé.

dán rendőr-menekült kislány

Miközben a német-dán határnál egy időre leálltak a vonatok, és a dánok nem akarták beengedni a menekülteket, valahol az egyik főút szélén egy dán rendőr megmutatta, hogy mit jelent embernek maradni. Ezen a héten valamivel több mint 3000 menekült érkezett meg Dániába. A migránsok jelentős része nem akar ugyan a királyságban maradni – Svédországba mennének tovább –, de a dán kormány sokáig nem engedte át a vonatokat Németországból.

Magyarországhoz hasonlóan Dániában is sok menekült kezdett el gyalogolni  az autópálya mellett, eddig alig pár százan értek át Svédországba. A dán rendőrség jelenleg több száz menekültről nem tudja, hogy Dániában van-e, vagy már átment a határon. A helyzet kaotikus, de eközben az egyik út szélén egy rendőrről és egy migráns kislányról készített  valaki képeket, ami bejárta az internetet.

A képek ezzel a szöveggel terjednek a Facebookon: „Térjen vissza az emberség Európába!”