hirdetés

Ez is eljött. Hitler és Lenin élőben csatázik Peruban, igaz fegyverek nélkül. Mindketten a polgármesteri székre hajtanak. Hitler egyszer már volt polgármester. Vajon most legyőzi Lenint?

0_PAY-MAIN-Hitler-Alba-SanchezEgy Hitler és egy Lenin keresztnevű férfi küzd a polgármesteri székért Yungar perui településen az október 7-i helyhatósági választásokon.

A náci diktátor nevét viselő jelölt, Hitler Alba Sánchez elmondta az RPP rádiónak, neve nem jelenti azt, hogy bármiféle szimpátiát érezne Adolf Hitler iránt, keresztnevét az apja választotta, valószínűleg azért, mert „olyan külföldinek hangzott”.

Amikor történelmi tanulmányai során megtudta, hogy kiről nevezték el, meg akarta változtatni a nevét, de végül mégsem tette, mert környezete megszokta és így fogadta el, másfelől az apja akaratával való szembefordulásnak érezte volna a névváltoztatást.

Én a jó Hitler vagyok, mi mindig csak jót cselekedtünk, az emberek ismernek bennünket – mondta.

Hitler Alba Sánchez egyszer már volt az Andokban fekvő település polgármestere, 2011 és 2014 között.

Ellenfeléről, Lenin Vladimir Rodríguezről nem sokat tudni, Alba szerint egy rivális párt azért állította a nem is a faluban élő jelöltet, hogy összezavarja a szavazókat.