hirdetés

Családi dráma Bécsben. Egy helyi rendőr beismerte, hogy szolgálati fegyverével agyonlőtte hat hónapos terhes barátnőjét, majd a szomszéd szobában megfojtotta egyéves kisfiát.
graz-policeA 23 éves Daniel L. október 2-án ölte meg 25 éves barátnőjét, Claudiát és kisfiukat. A férfi már azzal is szabálysértést követett el, hogy hazavitte szolgálati fegyverét, bár a gyilkosságok mellett azt is elismerte, hogy rendszeresen magánál tartotta a pisztolyt.

A férfi a két holttestet a kocsija csomagtartójába rejtette, majd három nap múlva Stájerországig vezetett a holttestekkel.

A bíróságon azt mondta, hogy barátnőjével az utóbbi időkben rengeteget veszekedtek, a nő bántalmazta is őt, és néha bezárta őt a lakásba. A gyilkosság napján szakítani akart Claudiával, de veszekedni kezdtek, és inkább lelőtte.

A férfi az év elején kezdett dolgozni a bécsi rendőrkapitányságon. Hétfőn jelentette, hogy felesége és a fia eltűnt – állítása szerint a nő összepakolta a gyerek ruháit, és elment. Azt mondta, azóta nem látta őket. A nő egyik barátnőjének is ezt mesélte, ezért a barátnő Facebookon kért segítséget Claudia és kisfia megtalálásához.

Daniel kedden azzal hívta fel a főnökét, hogy betegnek érzi magát, ezért nem menne be dolgozni. Ezek után szülei stájerországi házáig vezetett, majd nem messze egy mezőn elásta a két holttestet.

A rendőrök Claudiát és kisfiát keresve átkutatták a pár otthonát is, ahol vérnyomokat találtak. Amikor ezt jelezték a férfinak is, Daniel mindent bevallott.