hirdetés

Egy héttel a kölni főpályaudvarnál szilveszter éjjel történt csoportos molesztálások után két észak-afrikai férfit vett őrizetbe a helyi rendőrség. Úgy tudják, nem sokkal éjfél után a főpályaudvar mögött igazoltatták a férfiakat, mobiltelefonjaikon a szilveszteri erőszakról találtak videókat. Ennek ellenére a kölni kapitányt a botrány miatt felfüggesztették.

Police officers survey the area in front of the main train station and the Cathedral in Cologne, western Germany, on January 6, 2016, where dozens of apparently coordinated sexual assaults were perpetred against women on New Year's Eve.  / AFP / dpa / Maja Hitij / Germany OUT        (Photo credit should read MAJA HITIJ/AFP/Getty Images)

Bár egyre több gyanúsítottja van a kölni pályaudvarnál történt csoportos szexuális zaklatásnak, a város kapitánya feltehetőleg el lesz bocsátva. Egyelőre a kölni kapitányt csak felfüggesztették állásából, ami nem jó hír, annak ellenére, hogy a nyomozók gőzerővel dolgoznak. A most elfogott gyanúsítottak táskájában olyan cetliket találtak, amelyekre szexuális tartalmú üzenetek német fordítása került, az arab szöveg mellett németül például ez a mondat állt:

Nagy melleket akarok dugni.

Egy másik cédulán szó szerint az szerepelt:

„Megöllek”.

 

De a francia surprise, azaz meglepetés szó mellé is felírták annak német megfelelőjét. A rendőrök szerint az elfogott férfiak részt vehettek a szilveszter éjszakai tömeges szexuális erőszakban. A nyomozás legfrissebb fejleményei szerint egy férfiakból álló 180 fős csoport áll az események mögött, már több mint 100 feljelentés érkezett a rendőrséghez.

Ahogyan arról hallani lehetett, a kölni főpályaudvarnál szilveszter éjjelén szolgálatot teljesítő rendőrök cáfolták Michael Albers helyi rendőrkapitány korábban hangoztatott szavaira Welt am Sonntag német lapnak. A hivatalos állásponttal szemben a helyi rendőrök szerint a támadók nem a nők értékeit akarták ellopni, egyértelműen szexuális indíttatásról beszéltek. Tapasztalataik szerint a többségében arab elkövetők önmaguk szexuális szórakoztatása céljából támadtak nőkre. Albers álláspontjával szembemegy egy január másodikai, hatoldalas rendőrségi jelentés, amely szerint a támadók nagy része menedékkérő volt.