hirdetés

Oroszország készül valamire. Az atomfegyverrel való riogatás után Putyin már menekíteni akarja a saját elitjét Európából. Parancsba kapták a nyugatos oroszok, hogy családtagjaikkal együtt mielőbb térjen mindenki haza az anyaországba. Sok szakértő szerint a nagy birodalom háborúra készül. 

putyin vadászatOroszország utasította valamennyi tisztségviselőjét, hogy hozzák haza külföldről a családtagjaikat, mert kilátásban van egy globális háború – írja a Daily Mail.

A lap orosz médiumokra hivatkozva írja: politikusok és magas rangú személyek számoltak be arról, hogy magától Vlagyimir Putyintól kaptak utasítást, hogy szállítsák haza szeretteiket. Ez mind azután történt, hogy Putyin lemondta a tervezett látogatását Franciaországba, amiért egyéb protokolláris programokat már nem akart vállalni a francia állam az orosz államfővel – csak a szíriai polgárháború rendezését kívánta tisztázni.

A brit lap a volt szovjet vezetőt is idézi, hisz Mihail Gorbacsov arra figyelmeztet, hogy a világ egy veszélyes hely lett az Egyesült Államok és Oroszország közti feszültség miatt. 

A Znak.com orosz oldalon azt írják, hogy több magas rangú állami vezetőnek, gazdasági szeplőknek, törvényhozóknak is felhívták a figyelmét arra, hogy a külföldön tanuló gyerekeiket azonnal szállíttassák vissza Oroszországba.

Ez mind annak az intézkedési csomagnak a része, ami előkészíti az elitet a nagy háborúra – mondta Stanislav Belkovsky politikai elemző.

A lap idézi Fjodor Lukyanov külpolitikai elemzőt is, aki szerint egy ilyen meghiúsult diplomáciai találkozó már a hidegháborús időszakot idézi.

A Kreml legfőbb propagandistája, Dmitrij Kiszeljov is figyelmeztet: szerinte az USA viselkedése majdnem egy nukleáris konfliktushoz vezetet.

Moszkva pedig megerősítette, hogy egy hadgyakorlat keretében atomrobbanófej hordozására is képes Iszkander-M típusú rakétákat telepített a Lengyelországgal és Litvániával határos exklávéjába, Kalinyingrádba.