hirdetés

Egyre több menekültet fognak a határ rendészek.  Az erőteljesen növekvő menekült roham tovább folytatódik. Tavaly összesen 42777  menedékkérelmet nyújtottak be de már most több mint harmincötezer menekült ért Magyarországra és kért menekült státuszt. Mindez a hírekkel ellentétben állítólag anyagilag is megéri a magyar álamnak, mert az Unió sok pénzt ad a menekültek elhelyezésére és megsegítésére. Úgy tudjuk Nyugaton egy menekült minden országban 7-800 eurot kap havonta, Magyarországon azonban alig 100 eurot.  

 Német rendõrök a szerb-magyar határon

Egyre nagyobb létszámban jönnek a menekültek. A jobb élet reményében jönnek afganisztánból, irakból, indonéziából, sok helyről. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) főigazgatója Végh Zsuzsanna emlékeztetett arra, hogy tavaly egész évben 42 777 menedékkérelmet nyújtottak be a hatósághoz. Az idén már az év első négy hónapjában beérkezett kérelmekkel jelentősen meghaladták ezt a számot.

menekültek

Megváltozott továbbá a Magyarországra érkezők állampolgársági összetétele. Az év első hónapjaiban elsősorban Koszovóból érkeztek tömegesen menedékkérők, márciustól már inkább a válságövezetekből: elsősorban Szíriából, Afganisztánból és Irakból jönnek az illegális bevándorlók.

Úgy tudjuk Magyarország is kap Uniós támogatást nem is keveset azért, mert menekülteket fogad. Kapunk arra pénzt amikor a menekültek lebuknak, erre átlagosan 3000 euro jár, ebből fizetik a tolmácsokat többek között a határ rendészek és az egyéb költségeket. Azon menekültek,akik kérik a menekültstátuszt Magyarországon azoknak pedig havi támogatás jár. Igy van ez az Unióban mindenhol. Ausztriában és Németországban egy menekült 7-800 eurot kap havonta, míg nálunk 100 eurot. Ezt is az Unió fizeti. Azt nem tudni, hogy nálunk is 7-800 eurót kellene-e kapnia egy menekültnek havonta, mint máshol. A menekültek azonban többnyire mennek is tovább Magyarországról, mert nekik sem mindegy mennyit kapnak az adott országtól havonta. Így attól tartani, amit a kormány most kommunikál badarság tartani.