hirdetés

Halálos Gumimacik
2015-07-15 00:00

Gyilkol a gumimacis drog. Korábban már találtak az amerikai hatóságok olyan gumimacikat, amelyeket marihuánával preparáltak, de most a gyilkos flakka bukkant fel hívogató édességként. A DEA azaz a drog ellenes osztag komoly meló elött áll, hogy felszámólja a gumimacis halálos szert. Az pedig már csak idő kérdése, hogy a gyilkos édesség mikor bukkan fel Magyarországon is.

gumi maci drog

A flakka új drognak számít, és egyelőre az USA-n belül is főként Floridában terjedt el, de találkoztak már vele Ohióban és Texasban is. A gumimacikat a héten fedezte fel a miami rendőrség. Az édességet az tette gyanússá, hogy a macikat egyenként csomagolták be, és ragacsosabbak voltak a megszokottnál.

A flakka izomgörcsöket és vesekárosodást okozhat, használóinál pedig szokatlan viselkedést is kivált. Volt, aki meztelenül rohant képzelt üldözői elől, és olyan is akadt, aki vaskerítésre nyársalta fel magát a szer hatása alatt. A dizájnerdrog életveszélyes: aki szedi, bele is halhat, ha nem kap időben orvosi segítséget.

2012 óta a drog rohamosan terjed, ami részben annak köszönhető, hogy már mindössze 5 dollárért hozzá lehet jutni egy adaghoz.

Úgy tudni a halálos gumimacis drog Európából érkezett, Amerikába, mint a többi designer drog. Miami pedig azért van veszélyben, mert a délről érkező kokain és a designer drogok errefelé a hírhedt 1-es autópálya mentén cserél mindig gazdát.