hirdetés

Legalább öten haltak meg szerdáig az Egyesült Államok északi területeit sújtó rendkívüli hóviharok miatt.

snow_storm_new_york

Hárman hólapátolás közben kaptak szívrohamot, egy ember közlekedési balesetben halt meg, egy férfit pedig holtan találtak az autójában a több mint 3 és fél méteres hóban. A tragédiákat mind New York állam északnyugati részéből jelentették.

Buffalóban a hó vastagsága egyes helyeken meghaladta a 180 centimétert, a régióban több helyről jelentettek másfél méteres havat. A város polgármestere, Byron Brown szerint négy évtizede nem volt példa ilyen erős havazásra.

A mostoha időjárás miatt az autósok tömegesen hagyták hátra járműveiket az utakon. Kedd éjjel több tucatnyian a rendőrségeken vagy a tűzoltóságokon kerestek menedéket. Egy kismama egy tűzoltóállomáson szülte meg kislányát, a mentő ugyanis képtelen volt elvergődni a kórházig.

A Niagarai Egyetem női kosárlabda-csapatának tagjait szállító buszt 24 órán át tartotta fogságában a hó az autópályán, a sportolókat csak szerda reggel tudták kiszabadítani a rendőrök. New York állam legalább 25 településén közlekedési tilalmat léptettek életbe; az utakat csak a sürgősségi járművek használhatják.

A meteorológiai előrejelzés szerint az Egyesült Államok középnyugati és az északkeleti részén szerdán és csütörtökön újabb hidegbetörés várható, és délkeleten is fagypont alá süllyed a hőmérséklet.